Kotlet schabowy z ziołami
Witam
Dzisiaj chciałabym wam pokazać mały ziołowy dodatek do zwykłej jajecznej panierki do kotlecików. Jest to dodatek koperku i szczypiorku.
Znacie tak podawane mięsko?
Znacie tak podawane mięsko?
Składniki na ok 6 kotletów
6 plasterków schabu bez kości
1 łyżka posiekanego koperku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
3 jajka
Szczypta soli do smaku
Szczypta pieprzu do smaku
Bułka tarta opcjonalnie
Przygotowanie
Każdy plasterek schabu rozbijamy tłuczkiem .
Oprószamy mięso solą i pieprzem.
Jajka rozbijamy do miski, dodajemy zieleninę i mieszamy.
Schab obtaczamy w bułce potem w jajku.
Od razu wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor
Nie panierujemy wcześniej kotletów w jajku bo wszystko spłynie. Robimy tak tuż przed włożeniem na patelnię.
wszelkie dodatki do panierki mile widziane:) uwielbiam takie zmiany!
OdpowiedzUsuńmmmm aż mi ślonka cieknie:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :)
OdpowiedzUsuńRobiłam już kilka innych eksperymentów z panierką ale ziołowej wersji jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować:)))
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie! choć pewnie te zioła nie do końca by mi podeszły :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie przed chwilą zjadłam schabowego ;D Te twoje wyglądają bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńpodoba mi się nowy look, jest przejrzysty:) o podobnych zmianach myślę. a kotlecik pychotka:)
OdpowiedzUsuńnie ma jak stary dobry schaboszczak:)Obserwuję z przyjemnością;)
OdpowiedzUsuńMuszą na pewno super smakować.
OdpowiedzUsuńMmmm fajny przepis, kotlety wyglądają smakowicie, wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńZapraszam skromnie do siebie: stylowoizdrowo.blogspot.com
Jeśli Ci się spodoba zaobserwuj ;)
Z jajkiem ciekawie, jeszcze chyba tak nie jadłam, spróbuję, dzięki :)
OdpowiedzUsuńPrzygotowałaś nam przepyszny obiadek:) bardzo nam smakował:) tak niewiele dodatków a wyszło coś zupełnie fantastycznego! Pyszota! Twoja kuchnia jest w naszym guście-prosta,bez udziwnień i bardzo smaczna.
OdpowiedzUsuńZostajemy u Ciebie :)