Roladki schabowe

Dzisiaj podaję przepis na roladki schabowe nadziewane cebulką i zółtym serem. Taka roladka jest bardzo dobrym zastępstwem tradycyjnego kotleta schabowego. Wyszły bardzo smaczne, mój mąż się wręcz nimi zajadał :)
Składniki:
  • Schab bez kości ( ja miałam 6 sztuk gotowego pokrojonego w plastry )
  • 3 cebule
  • ser żółty
  • sól,  pieprz
  • łyżka ketchupu pikantnego
  • pół łyżeczki majeranku
  • bułka tarta do panierki
  • 3 jajka do panierki
  • olej do smażenia
 Przygotowanie:

Kroimy cebulę w piórka i smażymy aż będzie miękka. Następnie ścieramy ser zółty na grubych oczkach na tarce jarzynowej. Do ostudzonej cebuli dodajemy keczup, sól,  pieprz, majeranek i na końcu ser zółty. Wszystko dokładnie razem mieszamy. Schab rozbijamy cienko, układamy na nim farsz i zawijamy. Roladki panierujemy w jajku roztrzepanym i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Ja je wkładam jeszcze na 15 minut do piekarnika, aby jeszcze dla pewności doszły do siebie.

10 komentarzy:

  1. wyglądają pysznie
    A tak przy okazji zapraszam do mojego konkursu śniadaniowego - trwa do końca listopada na http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł, jeszcze takiego nie widziałam. Muszę konieczne wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam wszelkie roladki, bez wyjątku czy drobiowe czy schabowe:)

    OdpowiedzUsuń
  4. smaaacznego, mam nadzieje, ze wszystko wyszlo :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Czuję, że mój też by się zajadał:) Ja w sumie też lubię takie dania - proste, a jednak coś innego:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wszystkie roladki mile widziane u nas na stole:) uwielbiam takie wariacje:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Odskocznia od tradycyjnego schabu, dla mnie rewelka.

    OdpowiedzUsuń
  8. Super odskocznia od tradycyjnego schabowego. Już raz spróbowaliśmy i na pewno jeszcze powrócą na nasz stół.

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka