Pierś z kurczaka owinięta boczkiem z camembertem

Składniki:
  • dwie piersi z kurczaka
  • opakowanie boczku w plasterkach
  • pół serka camembert
  • sól i pieprz
  • folia aluminiowa
Przygotowanie:

Mięso dokładnie myjemy. Każdą z piersi nacinamy wzdłuż (robimy takie kieszonki). Solimy i pieprzymy. Do kieszonek wkładamy serek camembert. Całą  pierś owijamy plasterkami boczku, układamy na kawałku foli aluminiowej i przykrywamy. Pieczmy ok 40 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wyjmujemy je z folii po czym ponownie pieczemy  jeszcze 5 minut. 
Smacznego

 




10 komentarzy:

  1. Chyba się skuszę na ten przepis...może jutro na obiad:)
    buźka

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne musi być! I to może być kolejna, świetna wersja piersi zawiniętej w ciasto francuskie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł! Wygląda bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale bym zjadła :) pyszności!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Moja ukochana świnokura. Nie jadłam z camembertem, ale spróbuję...

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka