Pierś z kurczaka w sezamie


Składniki:
  •  pierś z kurczaka
  •  bułka tarta
  •  sezam
  •  jajka
  •  pieprz,sól
  •  olej do smażenia 
Przygotowanie:

Rozbijamy piersi z kurczaka na ok 1 cm . Solimy, pieprzymy. Jajka rozkłócamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Bułkę tartą oraz sezam wsypujemy do naczynia i mieszamy. Kotlety panierujemy systemem: bułka-jajo-bułka. Smażymy na złoty kolor.

8 komentarzy:

  1. O, tak kurczaka jeszcze nie jadłam. Pyszny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł na kurczaka inaczej:)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię tak przyrządzoną pierś kurczaczka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. też robię tak pierś z kurczaka, ale panieruję w mące:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię! Robiłam nie raz :)

    Pozdrawiam koleżankę krakowiankę ;)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka