Krem truskawkowy do ciasta

Składniki:
  •     0,5l kremówki
  •     3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w wodzie
  •     2 łyżki cukru pudru
  •     truskawki ok 1 szklanka(zmiksowane)
Przygotowanie:

Ubijamy dobrze schłodzona śmietanę na sztywno, w czasie ubijania dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Dodajemy żelatynę, zmiksowane truskawki i mieszamy delikatnie. Dałam odrobinę czerwonego barwnika dla koloru, ale nie trzeba go dawać. Odstawiamy krem na ok 2 godziny do lodówki, aż zgęstnieje. Najlepiej całe naczynie zafoliować. Wtedy krem nie przejdzie zapachami z lodówki. Takim kremem przekładamy np. biszkopt  lub dajemy do innych deserów.




15 komentarzy:

  1. bardzo smakowity i przyda mi się ten przepis w najbliższym czasie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto proste i wygląda super ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny kolor:) uwielbiam takie kremy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale tu pysznie u Ciebie, tęsknię za truskawkami :(

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam taki domowy krem, niebo w gębie

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie kremy. Wspaniale wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Też robię taki krem - jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Napewno na feriach spróbuję :-)







    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka