Roladki z indyka w sosie

Składniki:
  • 5 szt filetu z indyka pokrojonego w plastry
  • 1 serek topiony dowolny smak
  • papryka konserwowa
  • sól,pieprz
  • pół marchewki
  • przecier pomidorowy w kartoniku
  • 1,5 szklanki zimnej wody
  • 1,5 kostki rosołowej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki powideł
  • szczypta bazylii
Przygotowanie:

Rozbijamy indyka na cienkie plasterki solimy i oprószamy pieprzem.Układamy kawałek serka, papryki zwijamy i spinamy wykałaczkami. Następnie panierujemy je w mące i obsmażamy je lewa prawa na maśle. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Robimy teraz sos. Wlewamy przecier pomidorowy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy kostki rosołowe, cukier, powidła, sól, pieprz, bazylię i zagotowujemy. Takim sosem zalewamy roladki. Ścieramy marchew na grubych oczkach i posypujemy sos. Wkładamy do piekarnika na 40 minut pod folią aluminiową. Sos powinien smakować słodko kwaśno.




3 komentarze:

  1. uwielbiam różne roladki,te wygladają bardzo smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładne roladki :) Jesli moglabym ci cos zasugerowac, to sprobuj gotowac bez kostek rosołowych. Bedzie zdrowiej i smaczniej, chociaz moze trudno ci w to uwierzyc ;)
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak naprawdę to nie trzeba w ogóle kostek do tego sosu i borowikowego,ale dla ułatwienia...

      Usuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka