Papryka faszerowana

Dziś na obiad była papryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkami oto przepis.

Składniki:
  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 3 papryki najlepiej czerwone są słodsze
  • szczypiorek
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • ser żółty
  • pół papryki pokrojonej w kosteczkę
  • przyprawa do kurczaka, sol, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki ugotowanego ryżu
Przygotowanie:

Papryki przekrawamy na pól lub wzdłuż i myjemy. Mielimy mięso, mielimy również cebulę, dodajemy przyprawy według uznania. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy. Połówkę papryki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach, szczypiorek kroimy drobniutko, ser żółty ścieramy również na tarce jarzynowej na grubych oczkach i dodajemy  wszystko do  farszu. Dodajemy też ugotowany ryż. Mieszamy i faszerujemy papryki. Pieczemy ok 1 godziny w 180stopni. 5 minut przed  wyjęciem posypujemy papryki resztą żółtego sera. Podajemy z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

1) Składniki do farszu przed wymieszaniem



 2) Farsz już wymieszany i gotowy do faszerowania papryk



 3) papryki już nafaszerowane i gotowe do pieczenia



 4) Już gotowa :)



4 komentarze:

  1. Pewnie były pyszne:-) Uwielbiam faszerowane papryki, najczęściej napełniam je samym mięsem. Twój wypełniacz wygląda bardzo apetycznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie! Za oknem coraz zimniej, więc pewnie niedługo i u mnie pojawi się papryka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. There is no shortage of online stores but deal only with established and reputed stores.
    This looks like a picture of a star field but it's really a cluster of galaxies'known by the descriptor:
    3C438'about 4. In 1962, Henry Ross Perot, created Electronic Systems Data, which offered electronic data processing services to companies as an alternative to seeking employees with adequate technological expertise.

    Here is my blog bep dien tu

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka