Burrito z ryżem

Składniki:
  • mięso mielone z kurczaka
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • pół puszki fasoli czerwonej
  • pół puszki groszku konserwowego
  • chili do smaku
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól.pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • woda ok 2,5szklanki
  • szczypior do dekoracji
Przygotowanie:

Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy. Mięso mielone solimy, pieprzymy dodajemy przeciśnięty czosnek i mieszamy.Wrzucamy doprawione mięso do garnka razem z cebulą i podsmażamy dalej. Mieszamy co jakiś czas aby mięso nam nie przywarło do dna. Następnie dodajemy koncentrat, kukurydzę, fasolę, groszek, kostkę rosołową i wodę ok 2,5 szklanki.Gotujemy na wolnym ogniu ok 20minut aby nam się sos zredukował. Na sam koniec doprawiamy do smaku według uznania. Jeżeli sos nie zgęstnieje to można go zagęścić ciut mąką ziemniaczaną z wodą.
Gotowe

6 komentarzy:

  1. ja zawsze robię w tortilli burrito:) Pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ALe z ryżem chyba lepsze wygląda fajnie chociaż zdjęcie mogłoby być lekko z retuszowane Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń
  3. Po co mam retuszować tak chociaż naturalnie:))))
    No w tortilii też robiłam to zależy od dnia na co mam ochotę:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobrze mowisz :) cala rzecz polega na tym, zeby zrobic dobre zdjecie, a nie zeby je retuszowac ;)
    Burrito i tortilla to jest nierozłączny duet - fakt niezaprzeczalny. Ja jednak jestem za tym, zeby kazdy gotowal, jak mu sie podoba. Gdyby kazdy trzymal sie scisle przepisow, to nigdy nic nowego by nie powstalo.
    Trzymam kciuki za bloga. Gotuj dziewczyno! Gotuj jak najwiecej :))))

    OdpowiedzUsuń
  5. No takie smaki to ja wprost uwielbiam!!! Muszę wypróbować koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Drogi anonimie bardzo proszę podpisz się jeśli chcesz się wypowiedzieć.
Dziękuję za komentarze :)

Copyright © Mała kuchareczka